AWUS036H





RM130
AWUS036H + Mount + Clip + 5dBi omni antena.


Mount untuk Adapter WiFi ini disertakan untuk dilekat di belakang laptop


Quote:

Spesification 
Cipset REALTEK 8187L

Standards : IEEE 802.11b and IEEE 802.11g
Interface: USB 2.0 mini USB

Data Rate:

IEEE 802.11b: 1, 2, 5.5, 11Mbps
IEEE 802.11g: 6, 9, 12, 18, 24, 36, 48, 54Mbps

Frequency Band : 2.412GHz - 2.4835GHz ISM band

Sensitivity for 802.11b:
1, 2 Mbps (BPSK, QPSK): - 96dBm
11 Mbps (CCK): -91dBm

(Typically @PER < 8% packet size 1024 and @25°C ± 5°C)

Sensitivity for 802.11g:

54Mpbs (64QAM): -76dbm
48Mbps (64QAM): -71dbm
36Mpbs (16QAM): -78dbm
24Mbps (16QAM): -80dbm
18Mbps (QPSK): -81dbm
12Mpbs (QPSK): -82dbm
9Mbps (BPSK): -85dbm
6Mbps (BPSK): -91dbm

(typically @PER < 10% packet size 1024 and @25°C ± 5°C)

Data Modulation Type: BPSK,QPSK, CCK and OFDM
Security: 64/128bit WEP, Wi-Fi Protected Access WPA (TKIP with IEEE802.1x), WPA-PSK and WPA II

Supporting O.S.:

Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7 / Window 8
Mac v10.4 and 10.5
Linux 2.6
AWUS036H adalah salah satu WiFi adapter yang paling popular di seluruh dunia. Ia dikeluarkan oleh firma dari Taiwan iaitu ALFA NETWORK. WiFi adapter ini sangat laris dan dikeluarkan dalam kuantiti yang banyak untuk memenuhi permintaan di seluruh dunia dan menjadi pesaing hebat untuk WiFi adapter jenama lain. Ia diuji dan mempunyai ketahanan lasak serta digunakan untuk sambungan WiFi pada jarak jauh. Antena WiFi adapter ini juga boleh dinaik taraf untuk mengesan isyarat WiFi yang lagi jauh.


Apakah kegunaan alatan WiFi adapter ini (AWUS036H)?
AWUS036H ini mempunyai kekuatan 10 kali ganda kuasa mengesan isyarat WiFi berbanding WiFi asal laptop.

mampu mengesan isyarat WiFi sekitar sehingga 1km. Bergantung pada geografi kawasan anda juga.

Sekiranya anda biasa mendapat 1 bar isyarat WiFi dari rumah anda tetapi dengan menggunakan AWUS036H ini anda akan mendapat isyarat penuh (FULL BAR) dan melayari internet dengan stabil dengan kelajuan sehingga 54mbps!

khas pada pengguna WiFi percuma yang tidak perlukan kata laluan atau anda sudah mengetahuinya seperti WiFi pusat komuniti, WiFi 1 Malaysia, WiFi sekolah, WiFi pejabat sendiri, WiFi Kampung atau WiFi jiran anda yang sanggup berkongsi dengan anda. Sekarang ini anda tiada masalah lagi untuk membuat sambungan pada jarak jauh WiFi tersebut.

Terbaik juga bagi tujuan pembelajaran untuk pelajar computer security programmer untuk program aireplay injection.

Cara penggunaan
Manual book disertakan di dalam kotak, hanya cucuk di usb port pc atau laptop anda dan install driver. Guna macam anda mahu buat sambungan WiFi seperti menggunakan WiFi laptop anda.

Support Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7/ Window 8/ mac osx dan Linux.



Combo Set AWUS036H special price RM210 RM170 [Promosi]
1-Sekotak adapter AWUS036H x1
2-magnetbase x1
3-antenna jarak jauh APA-M04 x1

info 
magnetbase boleh dijadikan antenna outdoor bergerak dan meningkatkn lagi radius gelombong mengesan wifi sehingga jarak 1.5-2.0km di kawasan terbuka.





rujukan http://kismaxx.blogspot.com/2008/11/...i-card-re.html



pembelian WiFi adapter ini diberi jaminan "1 tahun" untuk ketahanan produk. Penggantian akan dilakukan sekirannya berlaku kerosakan dalam jaminan.
Stock WiFi adapter sentiasa ada, Jika berminat boleh Whatsapp atau SMS saya.

Pembayaran boleh dibuat melalui




Jika tidak mahu berurusan secara pos anda boleh datang dan ambil sendiri di Paka, Dungun, Terengganu.
                                                                                        






"APA KATA PENGGUNA"




Quote:
Originally Posted by adam oden View Post
Torbaik tt. Signal x drop langsung.
Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
yg penting tgk link quality aje..signal tu belakang kira..ni pengalaman aku dh pki smpi 4jenis antena..latest bro alfa booster punye..mmg brand alfa ni terbaik sgt2
Quote:
Originally Posted by useman@75 View Post
terbaik ni...
 Quote:
Originally Posted by Poseidon™ View Post
Dulu masa pakai Laptop wifi adapter lemah je, nak detect signal pun lemah, hanya dapat 2-3 je signal.

Dengan penggunaan Wifi booster Alfa ni, berpuluh-puluh signal dapat dikesan, siap boleh access wifi free yang dibekalkan kerajaan.. Seingat pakai brand lain tak sepower Alfa